Ny plastrong

Min nya plastrong och mitten pärla/pärlor anlände för någon dag sedan. Det var så mycket snyggare än jag någonsin kunnat föreställa mig! Tyvärr inviger jag den inte imorgon eftersom att jag inte vill vara "förmycket" på en klubbtävling. 





Stallet idag, tävling imorgon

 

Idag mina vänner åker jag upp till stallet och förbereder för tävling imorgon. Vi ska till RK Norrtälje Ryttare på klubbtävling för att behålla rutinen på tävling. Norton ”glömmer” lätt bort hur det är att vara en lydig tävlingsponny och den första tävlingen på säsongen är inget att skryta med. Så för att försöka underhålla det vi har byggt upp under höstens säsong så åker vi iväg imorgon. Jag fick också en liten törn på själförtroendet sist också så vi ska få tillbaka det imorgon också, både jag och Norton.

Bilden är från den  21/10-12 och var en klubbtävling i Norrtälje det med, det är alltså nästan precis ett år sen och ”samma” tävling som nu. Jag kom tvåa då men nu ska jag vinna!
 
 
 

Vintern närmar sig...

...med stora steg. Det blir bara kallare och kallare och snart kommer väl snön när vi minst anar det. Det är dags att börja planera vinterns inköp, något som står högt på listan är fodrade benskydd. Norton är en väldigt frusen häst och dessutom är det snyggt! 

Dessa kommer från Hööks ich är de billigaste jag hittat hittills, de ligger på runt 300:- för två stycken. Jag har även kollat horze men förgäves, där var det ännu dyrare. 
Kommentera gärna om ni vet några billigare! 

Prommis

Är ute och promenerar med Nicke, en av ridskolans hästar. Väldigt mysigt! Men han är lite på tårna och låter just nu  som en dinosaurie... 



Sommar 2013









Klubbmästerskap 6/10

Låt oss säga såhär, jag har inte varit så missnöjd på länge. Norton var väldigt fin på framridningen men inne på banan var han spänd som en stålvajer. 

LB:1 - Somsagt spänd, gjorde knappt det kan skulle och bröt av i galoppen... Slutade på 58% och fick faktiskt en andraplats. 

LA:1 - Han börjar med att vägra gå in i ridhuset. Sen börjar han bli spänd igen och man kan ju inte påstå att det blev några vidare skänkelvikningar. Och efter ryggningen var det någon som öppnade en transport utanför lite för oförsiktigt så Norton flög åt andra hållet och skulle ut ur ridhuset. Dock fick jag ändå 56% och det fick mig på lite bättre humör. 



Lyft

Som ni ser så har bloggen fått ett riktigt lyft. Jag är riktigt nöjd och känner att den är lite roligare än den tidigare. Jag ska försöka att få igång bloggen igen. Jag har mycket att skriva om och är riktigt taggad på bloggandet. Så fortsätt läs och sprid bloggen!
Om ni inte ser nya designen så tryck F5!

Nu, stallet

Nu går bussen mot stallet och det är dags för tävlingsförberedelser. Vi duschar dock inte hästarna den här gången. Eftersom vi år så många som ska tävla från stallet så kommer det bli kaos vid/i spolapiltan plus att Norton har duschat 4 veckor på raken. Så det blir putsning och skötning av häst helt enkelt! Väldigt skönt enligt mig. 
Forever 
 

Volontärbakning

Cafeterian imorgon behöver fika att sälja så mamma var inte sen med att svara att det kan vi göra. Så förmiddagen blir konstant bakning tills jag åker till stallet. Vi bakar någon form av sockerkaka-med-chockladbit-i-och-nutella-och-smatis-på som jag tror blir supergod! Förhoppningsvis blir det typ en bästaäljare så klubben får in pengar från det. Då kan man känna sig duktig för att man har sponsrat klubben.




Norton 4/10

Idag var det LA fokus, skänkelvikningar, ryggningen och galoppdelarna var prio ett. Skänkelvikningarna var ok men inte mer, de är svåra tycker jag. Visst, Norton ärlättflyttad sidvärtes men vi får aldrig till dom skänkelvikningarna. I slutet av passet gjorde jag ett par med bra energi och trav och de för höger skänkel vart riktigt bra. Ryggningen vill jag inte ens prata om... Först drog han bara ihop sig och sen drog han upp huvudet, det blir till att jobba på den om vi ska komma vidare någon gång. Galoppen är också okej men skulle behöva mer energi, men han var typ död idag. Energin kom först på slutet och det är lite too late. I alla fall så tycker jag att det känns helt fine till på söndag! Jag ska behålla lite av känslan. 
Sommar 2013 
 

KM på söndag

Nu på söndag så är det KM som hålls uppe på stallet där jag rider. Väldigt skönt att slippa åka iväg och hålla på... Som sagt LB:1och LA:1 står på schemat och är även de klasserna man tävlar om själva titeln klubbmästare. Annars blir man minimästare, vilket jag försökt bli två år i rad utan vidare framgång... Men nu har det börjat lossna och jag och Norton är mer taggade än någonsin! 
~Whoever said diamonds are a girls bestfriend never owned a horse~ 

Höst!

Jag älskar hösten, men som alla andra årstider så har den också brister! Jag tänkte dra några +/- med just hösten. 

+ Det är lagom varmt för att rida utan att du och hästen dör av svett
+ Insekterna försvinner och man kan rida utan att bli terrad
+ Tävlingssäsongen är i full gång
+ Jag älskar hösten färger

- Det är tidvis lite för kallt
- Man blir trött och det är mörkt
- Snart blir det tjocka ridstövlar på 
#bästavän

Failbild




Norton 2/10

Dagens ridpass bestod som sagt av LA delar. Mycket skänkelvikningar och ryggningar tränades och det kändes riktigt bra! 

Det är KM nu på söndag och jag tävlar LB:1 och LA:1, fick höra att jag var en farlig konkurrent till på söndag. Vi red också den förvända galoppen som kändes riktigt bra. 

Det som dock gick sämre var uppridningarna och halterna, han flöt ut mycket i uppridningarna och ville rygga i halten. Hoppas att han inte gör så på söndag! 
~min käraste~


Stallet idag

Idag ska jag åka till stallet, jag tar busen som går om en timme. Jag rider inte förrän klockan sju ikväll så jag hjälper till med innan varande lektioner, fixar lite, tvättar och kanske borstar en och en annan ponny. Ridningen ikväll kommer vara dressyr och fokus kommer nog ligga på LA och lite LB delar. Jag kommer dessutom försöka få lite tryck i traven och tänka mycket på min egen ridning.
#bästavän
 
 
 

Gröna lindor

På förra veckans tävling vann jag ett par skogs/militär gröna lindor. Väldigt snygga tycker jag, personligen. Fin höstfärg är det och den passar Norton som handen i handsken. Dock har jag inget matchande schabrak till - eller någon matchande outfit at all till det gröna. Det ska nog införskaffas så snart pengaförrådet fyllts på...
Jag tänkte mig något i stil med detta:
Till detta blir det Hööks Horsehead Arezzo ridstövlar och min Back on Track hjälm.